Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Piraten

 Reeks:

 

 Auteur:

 Celia Rees

 Aantal blz.

 336

 Illustrator:

 (omslag) Ron Sutherland

 ISBN:

 90-00-03550-3

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 Engels: Van Goor, Esther Ottens

 Leeftijd:

 + 12

 Thema’s:

 piraten, avontuur, slaven

 Prijs: €

 17,95

 

 

Nancy’s leven krijgt een onverwachte wending als haar vader plots sterft en zij naar West-Indië wordt gestuurd waar ze, zonder dat ze het zelf al weet, zal moeten trouwen. Ze neemt echter het heft in eigen handen en vlucht met haar slavin, Minerva. Na een korte zwerftocht sluit ze zich aan bij piraten. Haar kijk op de wereld wordt helemaal anders. Maar er loert een dodelijk gevaar!

Wie van avontuur, spanning, intriges en romantiek houdt moet dit boek beslist lezen. Een gewoonweg schitterend verhaal - met krachtige personages - dat je op sleeptouw neemt, op een piratenschip de zee laat overvaren en tegelijkertijd gevoelig is, tot in de details verzorgd, en je niet meer loslaat.
Jongens zullen misschien meer geboeid zijn door de avonturen en gevaren van het piratenleven. Meisjes zullen zeker de vrouwelijke kant van Nancy kunnen aanvoelen en mee kunnen wegdromen over de prins van Nancy’s leven die zowat onbereikbaar lijkt.
Het verhaal is prachtig opgebouwd en stevig onderbouwd, zodat op geen enkel ogenblik het verhaal verslapt. Beschrijvingen zijn heel beeldend en filmisch geschreven; actie en spanning volgen elkaar in snel tempo op. De afwisseling tussen spanning, avontuur en romantiek is erg goed uitgebalanceerd.
Daarnaast geeft het verhaal ook een goed beeld mee van het leven rond 1722, zowel in Engeland als in de Caraïben, met zijn plantages en slaven. Geschiedenisles als een spannend avontuur,  zonder dat je het beseft, maar je blijft het wel onthouden.
Je krijgt een heel ander beeld op je netvlies als je aan piraten denkt na het lezen van dit boek. Misschien iets te romantisch, maar dat weegt niet op tegen het prachtige verhaal.
Een lekker dik boek om lang van te genieten! Een echte aanrader.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005