Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Mijn grote experimentenboek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Simon Mugford

 Aantal blz.

 79

 Illustrator:

 Diverse fotografen

 ISBN:

 90-00-03566-X

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 Engels: Piccolo, H. Kroonenberg, D. Tuijman

 Leeftijd:

 + 8

 Thema’s:

 experimenten

 Prijs: €

 15,00

 

 

”Aan de hand van de proeven in dit boek maken kinderen kennis met eenvoudige wetenschappelijke verklaringen van alledaagse verschijnselen. Het boek is een ontdekkingsreis voor jonge onderzoekers. Ook ouders zullen verrast worden door de spectaculaire proeven.” Aldus een begeleidend inleidend tekstje voor de ouders.

En inderdaad, er komen heel wat proeven aan bod. Ze worden heel visueel en stap voor stap weergegeven met duidelijke foto’s met korte opdrachten erbij. Er wordt ook steeds vermeld wat er nodig is om een bepaalde proef uit te voeren. Om te eindigen wordt een verklaring gegeven.
Het boek is groot en verzorgd uitgegeven; door de spiraalbinding blijft het boek heel goed openliggen; de bladen zijn stevig en bestand tegen een spatje.
Voor een aantal proeven is het uitvoeren ervan en de verklaring heel duidelijk; bij andere blijft het bij een constateren van wat er gebeurt. Men heeft de proeven wel willen rangschikken maar dat is niet altijd even duidelijk, zodat het geheel soms wat rommelig overkomt.
Ook bruikbaar in de school bij technologische opvoeding om kinderen zelf fysische wetten te laten ontdekken.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005