Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Licht

 Reeks:

 Dossier energie

 Auteur:

 Steve Parker

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Diverse fotografen

 ISBN:

 90-5483-510-9

 Uitgever:

 Biblion

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 Engels: Karin Beneken Kolmer

 Leeftijd:

 + 11

 Thema’s:

 natuurwetten over licht

 Prijs: €

 13,75

 

 

Na een inleiding volgen telkens dubbele-paginagrote hoofdstukjes die een bepaald aspect van licht of lenzen verduidelijken aan de hand van teksten, foto’s, experimenten en de verklaring ervan. Op de laatste pagina’s worden de feiten en cijfers nog eens bij elkaar gezet, is er een verklarende woordenlijst en een register.

In dit deel van de reeks ‘Energie’ komt licht, van zon over gloeilamp en infrarood tot laser, aan bod. In duidelijke en eenvoudige bewoordingen worden natuurwetten verduidelijkt. Een tekst in grotere letter geeft een algemeen beeld. Teksten in kleinere letters, opmerkingen bij foto’s in schuine letters en een verklaring van een experiment of proef (al dan niet zelf uitvoerbaar) in een gekleurde kader vervolledigen telkens het onderwerp.
De uitgave is heel verzorgd en geeft een goed begrijpbare uitleg over elk onderwerp. Het enige minpunt is de vormgeving. Als lezer verdwaal je soms in de teksten en ben je al een verklaring van een experiment of een bijhorend tekstje bij een foto aan het lezen vooraleer de algemene tekst helemaal gelezen is. Spijtig want de aangehaalde onderwerpen zijn interessant en worden duidelijk onder woorden en in beeld gebracht. Beslist de moeite waard.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005