Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De ogen van Jesleia

 Reeks:

 

 Auteur:

 Judith Eiselin

 Aantal blz.

 232

 Illustrator:

 Monique Bauman

 ISBN:

 90-451-0089-4

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 11

 Thema’s:

 onbewoond eiland, overleven, televisie

 Prijs: €

 14,95

 

 

Jesleia is een paradijselijk, onbewoond eiland. Juliette mag er naartoe omdat ze een wedstrijd heeft gewonnen. Ze gaat alleen, maar dat vindt ze niet erg want ze houdt wel van alleen zijn. Eerst geniet ze met volle teugen, maar dan ontdekt ze sporen van iemand anders. Is ze dan niet alleen? En soms zijn er vreemde klikken en gezoem. Wat is er aan de hand?

Het verhaal wordt door Juliette zelf verteld, in de ik-vorm. We leren haar kennen als een vlotte en zelfstandige meid die zomaar in haar eentje op een onbewoond eiland verblijft. Ze is onbevangen en staat open voor de natuur en de dieren die ze er ontmoet. Maar al snel krijg je door dat het niet zo gewoon is als Juliette wel denkt. Ze is niet echt alleen en eigenlijk is Juliette in haar onschuld misleid voor een heel ander doel maar daar komt ze pas helemaal op het einde achter. Het wordt voor de lezer wel voorspelbaar waarom ze daar verblijft.
Soms zijn haar reacties op bepaalde gebeurtenissen wel nogal onbegrijpelijk en frons je de wenkbrauwen bij wat ze allemaal zegt of doet.
Leuk zijn de vele illustraties die goed bij het verhaal passen. Er komt een geheimschrift in voor waardoor de lezer wordt uitgenodigd om het te ontcijferen.
Een leuk verhaal dat inspeelt op de huidige trends in televisieland; met een happy end.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005