Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De maan van Gomrath

 Reeks:

 

 Auteur:

 Alan Garner

 Aantal blz.

 175

 Illustrator:

 Ien van Laanen

 ISBN:

 90-261-1963-1

 Uitgever:

 Piramide

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 Engels: Renée Vink

 Leeftijd:

 + 11

 Thema’s:

 fantasy, dwergen

 Prijs: €

 13,50

 

 

Colin en Susan raken ongewild verzeild in de strijd tussen de wijze tovenaar Cadellin en de kwaadaardige macht van de Morrigan. Als ze dan nog Oude magie tot leven wekken door een vuurtje te maken op de verkeerde plaats op het verkeerde moment gaan de poppen helemaal aan het dansen. Ze zullen tot het uiterste moeten gaan om al deze beproevingen tot een goed einde te brengen.

Dit verhaal vormt het tweede deel van een verhaal dat zijn aanvang neemt in ‘Vorstvuur’. Zonder het eerste deel kan de lezer zich moeilijk inleven en een goed beeld vormen van de verschillende personages en hun functie in het verhaal. Er zijn heel veel verschillende personages met vreemde namen waardoor de lezer al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Colin en Susan zouden al vertrouwd moeten zijn met deze wezens maar lijken soms ook erg twijfelachtig en moedeloos door de gebeurtenissen.
Ook de omgeving en de tijd waarin het verhaal zich afspeelt kan de lezer zich moeilijk voorstellen. Het voordeel van fantasy is dat de schrijver alles kan laten gebeuren wat hij wil, maar dat komt niet altijd geloofwaardig en echt over.
Dit verhaal is dan ook voor echte fantasy-liefhebbers met een grote dosis fantasie en inlevingsvermogen. Niet-ingewijden spreekt dit verhaal echter weinig aan.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005