Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De fantastische Meneer Dahl

 Reeks:

 

 Auteur:

 Andrew Donkin

 Aantal blz.

 191

 Illustrator:

 Clive Goddard

 ISBN:

 90-261-3066-X

 Uitgever :

 De Fontein

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 Engels: Huberte Vriesendorp

 Leeftijd:

 + 8

 Thema’s:

 Roald Dahl

 Prijs: €

 14,95

 

 

Sommige mensen worden wereldberoemd omdat ze grote daden verrichten tijdens hun leven. Een grote rijke daad verrichte Roald Dahl door in zijn hutje in zijn achtertuin te zitten en te schrijven.
Zo vloeiden ondermeer De Heksen, De GVR, Matilda, Sjakie en de chocoladefabriek en IEORG IDUR uit zijn pen. Maar dit zijn slechts enkele titels uit een lijst van 26 fantastische verhalen; hilarisch, fantasierijk, humoristisch, spannend, griezelig, origineel, spitsvondig en té gek!
Je kent allicht één van zijn boeken maar ken je ook de geheimzinnige verhalen over de schrijver zelf? Waar groeide hij op?  Hoe heeft hij geleefd? Waar ging hij naar school? Wanneer begon hij te schrijven?
In dit boek kom je aan de hand van krantenknipsels, stukjes brieven, lijstjes en tekeningen meer over de fantastische meneer Dahl te weten!

Andrew Donkin beschrijft in een toegankelijke taal boeiende weetjes over Dahls werk en leven! Maar wie een verzameling van échte foto’s en krantenknipsels verwacht, misgrijpt zich aan dit boek. Alles is suggestief en met nodige commentaar voorzien tussen de regels, door schrijver en illustrator. De tekst wordt luchtig en speels gehouden. Naast eerder verschenen biografieën van deze rasschrijver, lijkt dit het eerste dat echt gericht is naar de lezersdoelgroep: kinderen. Een onmisbare biografie voor alle Dahl fans!


Marijke Umans 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005