Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Bijna iedereen kon omvallen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Toon Tellegen

 Aantal blz.

 124

 Illustrator:

 Anne van Buul

 ISBN:

 90-451-0082-7

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2003 (14e druk)

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Thema’s:

 dierenverhalen

 Prijs: €

 9,95

 

 

De eekhoorn verstuurt briefjes op de wind naar de mier, de olifant slingert aan de lamp bij de eekhoorn thuis, de mier wil graag op reis vertrekken maar de eekhoorn kan hem niet goed loslaten, de schildpad weet niet meer wie ze eigenlijk is, de wind waait de slurf van de olifant eraf, de kikker en de sprinkhaan vergelijken wie er het hoogst kan springen, de eekhoorn en de olifant genieten naast elkaar op het gras van de zonsondergang…

Een bundel dierenverhalen waarin de dieren soms ongewone dingen doen die toch heel gewoon en logisch lijken als je ze leest. Korte verhalen om over na te denken of om bij weg te dromen. Verhaaltjes om voor te lezen en over door te praten, verhaaltjes om zelf te lezen en van te genieten.
De dierenverhalen van Toon Tellegen zijn intussen bij een groot publiek bekend, ook buiten het Nederlandstalig gebied. “Bijna iedereen kon omvallen” verscheen voor het eerst in 1993. Dit is reeds een 14de druk! Het boek viel al meerdere keren in de prijzen, in 1994 sleepte Toon Tellegen er zowel een Gouden Griffel als de Woutertje Pieterse Prijs mee in de wacht.


Inge Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005