Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Ik wil mijn mama

 Reeks:

 

 Auteur:

 Tony Ross

 Aantal blz.

 28

 Illustrator:

 Tony Ross

 ISBN:

 90-6249-459-5

 Uitgever:

 Sjaloom

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 Engels

 Leeftijd:

 + 3

 Thema’s:

 moeder-kind-relatie

 Prijs: €

 10,95

 

 

Tony Ross schreef en illustreerde reeds een achttal prentenboeken over de Kleine Prinses, telkens in dezelfde grappige uitvergrote stijl en rond een herkenbaar thema.
En telkens weet hij je weer te verrassen met onverwachte plotwendingen.
Dit boek bouwt hij op rond de relatie van de kleine Prinses en haar moeder, de Koningin.
Iedereen in het paleis rept en haast zich om het de kleine Prinses naar haar zin te maken. Maar zij wil steeds enkel haar mama. Dit uit ze telkens heel duidelijk met de luide schreeuw: “Ik wil mijn mama!”
Als ze dan een keertje moet gaan logeren bij de kleine Hertogin, weet ze niet of dit wel zonder haar mama gaat lukken. Maar de video en de chips maken veel goed. Maar wat met de mama die achtergebleven is in het paleis?…

Hoewel je de stijl van Tony Ross telkens meteen herkent, verrast hij elke keer weer door zijn mix van herkenbaarheid en overdrijving.
Zijn personages worden niet gespaard van de nodige clichés, maar dit stoort niet. Integendeel, het maakt ze duidelijk en grappig.
Ook in zijn verhaallijn weet hij zijn lezers telkens te verrassen met een goede, chronologische opbouw met grappige wendingen naar een onverwacht slot toe.
De eenvoudige tekst leest vlot en is lekker ironisch.
De grappige prenten, in kleurrijke aquareltinten, zijn expressief en helder. Zij verbeelden telkens de juiste actie en emotie op een absurd-grappige wijze met de nodige overdrijving en ironie en met pittige details.


Eric Vanthillo


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005