Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Roald Dahls schatkamer

 Reeks:

 

 Auteur:

 Felicity Dahl, Roald Dahl

 Aantal blz.

 444

 Illustrator:

 Quentin Blake e.a.

 ISBN:

 90-261-1331-5

 Uitgever :

 De Fontein

 uitgavejaar

 1997

 Vertaler uit…:

 Engels: Huberte Vriesendorp

 Leeftijd:

 + 8

 Thema’s:

 Roald Dahl, verhalen

 Prijs: €

 32,98

 

 

De hoogtepunten uit Roald Dahls werk worden verzameld en samengebracht in deze bundel. Een boek verdeeld in vier delen: Dieren, Tovenarij, Familie –vriend en vijand, en tot slot  Gewichtige zaken. Onder elk hoofdstuk vind je passages terug, of hele verhalen, uit eerder verschenen boeken maar ook niet verschenen brieven en gedichten.
Je leest over de populairste figuren uit Dahls boeken, over Matilda, de Griezels, Ieorg Idur, de reuzenkrokodil, Willie Wonka en vele anderen!

Roald Dahls schatkamer… Terecht! Deze prachtige bundel wordt ingeleid met een woordje over Roald Dahl door zijn uitgever, één van zijn dochters en Ralph Steadman die zijn schrijvershut bezocht. Met hun woorden wordt meteen de juiste toon gezet van dit boek. Het gaat over een man die goud waard was! Een schat van een schrijver boordevol fantasie en met vele wijze en stimulerende woorden naar anderen: Kijk vooral met glinsterende ogen rond naar de wereld om je heen, omdat de grootste geheimen altijd verborgen zitten op de onwaarschijnlijkste plaatsen. Wie niet in wonderen gelooft, zal ze nooit ontdekken… In dit boek kan je kleine wonderen ontdekken: hoe hij zijn ideeën voor zijn verhalen verzamelde, waar hij ze neerschreef, flarden van brieven die hij als kind naar zijn moeder schreef, tips voor beginnende schrijvers en natuurlijk fragmenten uit zijn veel gelezen en geprezen werk! Dit boek is een gouden tip voor alle Roald Dahl fans! Een mooie verrijking bij zijn leesboeken. Ook kinderen die Roald Dahls werk niet zo goed kennen, kunnen langs deze weg nog meer geprikkeld worden om het te leren kennen en zo de volledige verhalen te verslinden! De meeste illustraties zijn van Quentin Blake, die voor deze bundel ook nieuwe tekeningen maakte. Een schat om op je kamer zorgvuldig te bewaren en in te lezen, en nog eens en nog eens. Een prachtig boek over een schrijver die de harten van jonge en oude lezers met zijn verhalen blijft veroveren!


Marijke Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005