Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Mythologie

 Reeks:

 Ooggetuigen

 Auteur:

 Ed Franck

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 Joanne Corner

 ISBN:

 90-7690-018-3

 Uitgever :

 Standaard

Uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 Engels: Pieter Janssens

 Leeftijd:

 + 9

 Thema’s:

 mythologie

 Prijs: €

 13,75

 

 

Dit deel van de reeks maakt ons ooggetuigen van verschillende mythologische verhalen. Dit ondermeer via intrigerende foto’s, goden, geesten, dieren, plaatsen en schepselen. Een boeiende inleiding in de mythologie en zijn geheimen…

Wat voor alle boeken geldt van deze reeks is de pracht en overzichtelijkheid van de informatie die gegeven wordt via verbluffende foto’s en afbeeldingen met een duidelijke beschrijving.
De mensheid is al zolang ze leeft op zoek naar verklaringen van mysteries van de wereld. Dit boek is duidelijk een inleiding tot de mythologie. Je maakt kennis met alle verschillende onderdelen die daartoe behoren. Onderwerpen zoals Wat is mythologie? De schepping van de wereld, de kosmos, zon en maan, de schepping van de mens, opperwezens, vloedgolven en stormen, de elementen, de wereld van de natuur, vruchtbaarheid en geboorte, kinderen van de goden, voorouderverering, boze krachten, superhelden, goddelijke wapens, oorlogsgoden, contact met de geesten, liefde, fortuin en geluk, schelmen, dierlijke afgoden, mythische dieren, geschilderde verhalen, universele schepselen, dood en onderwereld, Heilige plaatsen en tot slot het einde van de wereld worden allen met dezelfde precisie behandeld. Wie in dit boek snuistert, leest en kijkt, geraakt gefascineerd door de mysteries. Door de veelheid aan informatie is het, zoals voor alle informatieve boeken geldt, geen boek om vlotjes door te lezen. Ooggetuigen heeft oog voor detail. De grote hoeveelheid aan kleine en gevarieerde weetjes zijn fantastisch voor leergierigen! De afwisseling in woord en beeld en rijkdom aan informatie houdt het luchtig en boeiend. Een schat aan waardevolle informatie!


Marijke Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005