Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Waar het om gaat

 Reeks:

 

 Auteur:

 Karel Eykman

 Aantal blz.

 96

 Illustrator:

 Ceseli Josephus Jitta

 ISBN:

 90-261-1987-9

 Uitgever:

 De Fontein

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 gedichten bij bijbelteksten

 Prijs: €

 16,95

 

 

7 x 7 bijbelse gedichten luidt de ondertitel van dit boek. Bij zeven boeken uit het Oude en Nieuwe testament schreef de auteur telkens zeven gedichten bij fragmenten uit deze boeken. Bij elk gedicht staat een vers uit de bijbel en achteraan zijn grotere fragmenten overgenomen die bij het aangehaalde vers horen. Helemaal achteraan staat nog een verantwoording van de auteur.

Deze gedichten kan je niet allemaal na elkaar lezen zonder een overdadig gevoel te krijgen. Het is ook niet de bedoeling. Eerder is het een boek om regelmatig in de hand te nemen en een bepaald gedicht te lezen en te overdenken. Want daar gaat het om: de lezer doen stilstaan en even te laten nadenken en het gelezene te laten situeren in of te vergelijken met zijn eigen leefsituatie. De uitgebreidere fragmenten achteraan helpen de lezer om het gedicht goed te kunnen plaatsen. Niet alle gedichten zullen even sterk bij de lezer overkomen en ook dat is niet de bedoeling want: “Elke lezer, jong of oud, met en zonder bijbelkennis, zal iets van zichzelf terugvinden in deze teksten.”
De taal is niet altijd even gemakkelijk en soms moet je iets tweemaal lezen om het te begrijpen maar dat is niet erg. Het gaat er net om de lezer even te laten stilstaan, even tot rust te laten komen, even te doen nadenken
Een boek om tot rust te komen of op een rustig moment ter hand te nemen en even bewuster te leven.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005