Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Ridders

 Reeks:

 Usborne ontdekkingen met
 internetlinks

 Auteur:

 Rachel Firth

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 G. Gaudenzi e.a.; diverse fotografen

 ISBN:

 90-5457-238-8

 Uitgever:

 Usborne

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 Engels: Erik Potman

 Leeftijd:

 + 9

 Thema’s:

 ridders

 Prijs: €

 11,50

 

 

In korte hoofdstukjes (dubbele pagina) wordt eerst uitgelegd wat ridders zijn. Dan wordt ingegaan op hun uitrusting, hun opleiding, hun wapens, hun taak, hun manier van leven, hun tijdsbesteding. Ook de kruistochten, enkele ridderorden en beroemde ridders komen aan bod. Op verschillende plaatsen wordt verwezen naar internet waar meer (Engelse) informatie kan opgehaald worden. Het boek wordt afgesloten met uitleg over het gebruik van internet, een register en een verantwoording.

Dit boekje is mooi verzorgd uitgegeven. Vele foto’s en illustraties verduidelijken de tekstjes. De bladspiegel is ruim en overzichtelijk. De tekstblokjes staan soms zodanig dat ze voor wat verwarring kunnen zorgen, maar omdat ze over hetzelfde onderwerp handelen is dit niet hinderlijk. Dikwijls wordt onderaan in een balkje nog een markant feit vermeld over het onderwerp van die pagina.
Het boek is logisch opgebouwd en verschaft de jonge lezer een grote hoeveelheid informatie. Op verschillende plaatsen wordt er verwezen naar de website van Usborne om daar meer informatie te kunnen opzoeken of illustraties te kunnen downloaden. Helaas is die site Engelstalig en dat maakt het voor de doelgroep van deze reeks wel moeilijk. Daarenboven moet je soms nog extra software installeren, ook Engelstalig. In een inleidende tekst wordt dit wel uitgelegd met de opdracht om internetwerk door een volwassene te laten uitvoeren. Het boek is echter evengoed zonder internet lees- en bruikbaar!
Knappe uitgave voor de nieuwsgierige jonge lezer; bruikbaar voor een schoolwerkstuk of spreekbeurt.

Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005