Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De voorspelling van de stenen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Flavia Bujor

 Aantal blz.

 267

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-5000-628-0

 Uitgever:

 Vassallucci

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 Frans: Nicoline Hulsing

 Leeftijd:

 + 14

 Thema’s:

 magie, dromen, strijd tussen goed en kwaad

 Prijs: €

 14,95

 

 

Op de dag van hun veertiende verjaardag krijgen drie meisjes van verschillende afkomst, Jade, Opaal en Amber, te horen dat ze geadopteerd zijn. Ze krijgen van hun pleegouders een magische steen, de steen die ze in hun hand hielden bij hun geboorte en waar ze elk hun naam aan te danken hebben. Ze worden weggestuurd omdat hen een belangrijke taak wacht. Ze ontmoeten elkaar aan een oude boom en vertrekken. Onderweg leren ze elkaar beter kennen en ontdekken ze dat ze voortdurend in gevaar zijn. Toch houden ze vol: ze willen Oona, het mysterieuze orakel, bereiken. Misschien kan zij meer licht werpen op hun verleden en hun toekomst.
Ondertussen voert in onze tijd en onze wereld een meisje in Parijs een gevecht met de dood. Haar dromen voeren haar mee op de tocht van de drie meisjes.

Een fascinerend verhaal dat zich in twee werelden afspeelt. In onze tijd en wereld volgen we de laatste momenten van het leven van Joa, een veertienjarig doodziek meisje. In een andere tijd en wereld volgen we de strijd tussen goed en kwaad, waarbij de drie meisjes Jade, Opaal en Amber kiezen voor een nieuwe toekomst door hun eigen leven opzij te zetten. Hun reis zit vol gevaren, zowel door onbekenden als door henzelf. Iedereen die ze ontmoeten beseft wie zij zijn, maar zelf hebben ze geen enkel idee wat hen te wachten staat. Ook de lezer krijgt zijn informatie maar mondjesmaat, zo beleeft hij samen met de meisjes het groeiende ongeduld over hun lot. De personages zijn knap getypeerd, de verhaallijn is boeiend en vol verrassingen. Heel knap, vooral als je beseft dat de auteur slechts 14 jaar is. Deze intrigerende roman heeft een sterke opbouw en zorgt voor verschillende invalshoeken. Het is een verbluffend en verrassend debuut!  


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005