Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Ik wil mijn tand

 Reeks :

 

 Auteur:

 Tony Ross

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Tony Ross

 ISBN :

 90-6249-428-5

 Uitgever :

 Sjaloom

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 Engels

 Leeftijd :

 + 5

 Thema’s:

 tandhygiëne, tandenwisseling

 Prijs: €

 10,95

 

 

Tony Ross schreef en illustreerde reeds verschillende prentenboeken over de Kleine Prinses, telkens in dezelfde grappige uitvergrote stijl en rond een herkenbaar thema.
In dit boek vertelt en tekent hij over haar prachtige tanden. Zij poetst ze elke dag twee keer en telt ze herhaaldelijk. Ze heeft er twintig, netjes in keurige rechte rijen. Echte koninklijke tanden. Maar dan gebeurt er op een dag iets afschuwelijks: ze verliest een tand! In het paleis heerst een algehele paniek: iedereen moet mee zoeken. Tot de Kleine Prinses hem zelf vindt; op een ongewone, verrassende plek…

Hoewel je de stijl van Tony Ross telkens meteen herkent, verrast hij je toch elke keer weer door zijn mix van herkenbaarheid en overdrijving.
Zijn personages worden niet gespaard van de nodige cliché’s, maar dit stoort niet. Integendeel, het maakt ze duidelijk en grappig.
Ook in zijn verhaallijn weet hij zijn lezers telkens te verrassen met een goede, chronologische opbouw met grappige wendingen naar een onverwacht slot toe.
De eenvoudige tekst leest vlot en is lekker ironisch.
De grappige prenten, in kleurrijke aquareltinten, zijn expressief en helder. Zij verbeelden telkens de juiste actie en emotie op een absurd-grappige wijze met de nodige overdrijving en ironie en met pittige details.


Eric Vanthillo


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005