Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Body Switch

 Reeks:

 

 Auteur:

 Patrick Lagrou

 Aantal blz.

 191

 Illustrator:

 (omslag) Marijke Meersman

 ISBN:

 90-448-0006-X

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 14

 Thema’s:

 uittredingen, school, eerste liefde, spanning

 Prijs: €

 16,95

 

 

Joachim heeft een bijzonder boek gekocht over uittredingen. Joachim probeert het uit en er gaat een heel nieuwe wereld voor hem open. Op school leert hij Sarah kennen; zij wordt zijn vriendin. De surveillant van de school voert echter een schrikbewind dat de leerlingen het bloed onder de nagels haalt. Joachim en zijn broer Ivo zinnen op wraak. Zijn uittredingen kunnen hem helpen, maar dan loopt er iets grondig fout. Dan is het voor Joachim echter al te laat.

In het begin van het verhaal heb je als lezer toch wel enkele bedenkingen. De school wordt hier wel heel erg negatief afgeschilderd. Buiten die vreselijke surveillant lijken er geen leerkrachten aanwezig te zijn; ze komen in ieder geval niet aan bod. Bij de eerste uittredingen kan je je moeilijk een beeld vormen van wat er precies gebeurt. Doch eens het verhaal echt goed op dreef komt, is het spannend met de nodige humor. Het lijkt op een Marc de Bel-verhaal voor iets oudere tieners: snel, met de nodige actie, enkele slechteriken die door de ondernemende jongeren zullen worden ontmaskerd, niet echt realistisch maar vlot, ontspannend, wensvervullend en aangenaam om lezen.
De lezer is uiteraard op de hand van de jongeren, die sympathiek worden voorgesteld en tegen de slechteriken die als hypocriete bullebakken worden afgeschilderd.
De gebruikte woordenschat, de ruime bladspiegel en het grote lettertype maken het lezen nog makkelijker.
Een lekker snel weglezend verhaal zonder veel diepzinnige doordenkers.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005