Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Blinker; de bende van Bork

 Reeks:

 

 Auteur:

 Marc de Bel

 Aantal blz.

 171

 Illustrator:

 Harmen van Straaten

 ISBN:

 90-77060-04-9

 Uitgever:

 Tingel

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 11

 Thema’s:

 vakantie, avontuur, verliefdheid, drugsmokkel

 Prijs: €

 14,95

 

 

Het lijkt er op dat Blinker dit jaar niet op vakantie kan. Hun auto is gestolen en zijn vader vindt geen werk. Hij baalt want al de anderen gaan wel op vakantie. Ook Nelle, zijn vriendinnetje. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit en hij kan zijn geluk niet op als hij toch met Nelle en de rest van de familie aan de Franse kust belandt. Als op een avond de ouders naar een verkleed bal trekken, wordt het voor de twee tortelduifjes een intieme en spannende avond. Zo spannend hadden ze het zelf nooit gedroomd.

Het verhaal leest weg als zoete koek. Het kabbelt rustig voort als een beekje op een zomeravond. De echte actie wordt tot het einde bewaard. Dat die niet helemaal realistisch is, zal de fans worst wezen: het is een echt Marc de Bel-verhaal. Toch waren de eerste Blinkerverhalen veel sterker en meer doordacht. Er wordt hier voortgeborduurd op gekende en beproefde ideeën en gebeurtenissen en op den duur dus erg voorspelbaar. Niettemin leuke vakantielectuur waar je niet bij moet nadenken maar lekker mee kan wegdromen.
De illustraties van Harmen Van Staaten kunnen absoluut niet tippen aan de sprankelende en pittige tekeningen die Jan Bosschaert vroeger bij de verhalen tekende.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005