Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Klein magazijn 4

 Reeks:

 Teksten voor jeugdtheater

 Auteur:

 Joris Van den Brande, Josse De Pauw, Pascal Platel, Jo Roets, Bart Moeyaert e.a.

 Aantal blz.

 336

 Illustrator:

 Paul Verrept

 ISBN:

 90-5933-045-5

 Uitgever :

 Clavis

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Thema’s:

 toneelteksten

 Prijs: €

 13,95

 

 

Een bundeling van een aantal recente met succes opgevoerde theaterstukken. Teksten voor kinder- en jeugdtheater gebracht door de gezelschappen Bronks, Het Gevolg, Het Paleis, Kopergieterij, Laïka en Luxemburg.
 
Dit dikke boek is een kostbare schat voor toneelliefhebbers! Elf verschillende theaterteksten staan hierin gebundeld. Teksten om gewoon eens door te lezen of te gebruiken op de planken of op school. Dit boek is de vierde uitgave van Klein Magazijn maar hoeft totaal niet in volgorde of als reeks te worden gelezen. (Wel een mooie reeks om te bezitten…)
Alle toneelstukken staan op zich. Door de verscheidenheid van theatergezelschappen en auteurs krijg je een waaier waar ieder zijn gading in kan vinden. De ene tekst is al wat makkelijker toegankelijk dan de andere. Sommige zijn absurd, humoristisch, andere ontroerend, baldadig, pittig. Je hoeft ook absoluut de stukken niet gezien te hebben van de respectievelijke gezelschappen maar wanneer dat wel zo is, krijgt dit boek nog een extra waarde. In dit boek vind je naast de dialogen ook zes monologen, geschreven in projectverband. Daarvoor kregen de auteurs de opdracht een korte monoloog te schrijven voor een écht kind. Een kind waardoor elke auteur zich liet inspireren.
Een dankbaar boek, Klein Magazijn,  waar de titel voor zich kan spreken…  


Marijke Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005