Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 een koek met een hap

 Reeks:

 Dobbel

 Auteur:

 Riet Wille

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Anne Westerduin

 ISBN:

 90-455-0851-6

 Uitgever:

 De Boeck

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Thema’s:

 taalspelletjes

 Prijs: €

 9,79

 

 

Tellen, een zoen, een gom, de zee: dat zijn thema’s om leuke woordspelletjes van te maken. Riet Wille slaagt erin om met eenvoudige woorden fantasierijke tekstjes te maken voor lezers met een AVI 1-niveau. Zonder hoofdletters, met korte zinnen of met een woordenrij kan ze toch een boeiende pagina samenstellen. Als je pas leert lezen is het erg prettig om zo te spelen met taal, als je een letter verandert krijg je ook een nieuw woord.

De illustraties sluiten aan bij de taalspelletjes. Ze zijn erg expressief en sober van kleur. Slechts twee kleurtinten worden gebruikt, waarbij het rood telkens zorgt voor extra aantrekking. De verschillende taalspelletjes beslaan telkens één pagina. Zo kan je per bladzijde de tekst samen bespreken of er iets leuks mee doen. Je hoeft de teksten ook niet op volgorde te lezen. Het is ook erg fijn om ze voor te lezen of samen te lezen, zo kan de jonge lezer het plezier van lezen nog beter ervaren.
Achteraan in het boek staan nog tips voor ouders of leerkrachten, hoe ze met de jonge lezer samen dit boek kunnen beleven.  


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005