Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het huis van Kikker

 Reeks :

 

 Auteur:

 Peter Schreuder Goedheijt (ontwerp)

 Aantal blz.

 

 Illustrator:

 Max Velthuijs

 ISBN :

 90-258-4173-2

 Uitgever :

 Leopold

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd :

 + 3

 Thema’s:

 wonen, spelen, vrienden, fantasie

 Prijs: €

 16,95

 

Klik op de cover voor "kikkerfeest"! 

‘Het huis van Kikker’ lijkt op een boek, maar de omslag vermeldt: “flap-uit en speelboek”.
En dat is het ook.
Het is een stevige uitgave om open te vouwen en om te klappen. Zo creëer je in een handomdraai het huis van Kikker. Niks te plakken, niks te knippen, niks te kleuren, alles is degelijk en verzorgd uitgewerkt en zet je onmiddellijk aan het spelen.
Het huis zelf is een mooie 3-dimensionele uitwerking van het origineel, bij iedereen gekend van de vele Kikker-boekjes. Het totale speelvlak van 26 cm x 50 cm x 18 cm hoogte biedt voldoende speelruimte.
Om de verschillende verhalen van Kikker na te spelen (en er misschien nieuwe bij te verzinnen) zitten bij dit boek ook de nodige speelfiguurtjes: Kikker en zijn vrienden, twee stoelen en massa’s attributen (stukken taart, glazen limonade, houtblokken, een boek, bloemen, …); alles stevig uitgewerkt in kleurrijk karton.
Om de speelbaarheid te verhogen, zit het geheel vernuftig in elkaar: de deur, de ramen, het kelderluik en de kast kunnen open en toe, de tafel is groot genoeg om er vele voorwerpen op te zetten en je kan de figuurtjes in het bed onder een deken laten kruipen.
Tenslotte zit er ook nog een klein speelboekje bij.
Hierin staat een eenvoudig, geïllustreerd verhaal van de vrienden die op bezoek komen bij Kikker. Je kan het ganse verhaal naspelen, want alle nodige attributen vind je terug bij de vele speeltjes.
Een prettig opzet dat zeker voor uren speelplezier zal zorgen.  


Eric Vanthillo


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005