Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Gebruikt de juf drugs?

 Reeks:

 Vragen van en voor kinderen

 Auteur:

 Stefan Boonen

 Aantal blz.

 45

 Illustrator:

 Jan de Kinder

 ISBN:

 90-5954-007-7

 Uitgever:

 Mozaïek (Clavis)

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 drugs

 Prijs: €

 14,95

 

 

Waarom maken we zoveel drukte over drugs? Hoeveel soorten drugs zijn er? Krijg je een speciale kleur van drugs? Zijn er aparte drugs voor kinderen?
Deze en nog veel andere vragen werden verzameld in dit boek. Na een inleiding van een dubbele pagina over junkjargon wordt er gestart met de vragen, opgedeeld rond enkele subthema’s. Wat doen drugs, legale drugs, illegale drugs, planten en brouwen, drugs te koop, oppassen, verslaafd, afkicken, de wet, de politie en zin en onzin: rond deze thema’s werden de vragen en antwoorden verzameld. De uitleg werd voorzien van enkele foto’s en illustraties die duidelijk voor zich spreken.

De tekst is vlot geschreven en legt alles overzichtelijk en begrijpelijk uit. Op elke dubbele pagina vind je rechts bovenaan nog een kadertje met extra informatie. Een aantal termen krijgen daar nog een verklaring. De toon van het boek is duidelijk: zoveel mogelijk informatie geven en duidelijk maken dat je er beter niet aan begint. Na het lezen van dit boek kan je niet zeggen dat je niet wist waar je aan begon. 


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005