Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Zorro, de held van de Haringstraat

 Reeks:

 

 Auteur:

 Cariet Leeuwis

 Aantal blz.

 111

 Illustrator:

 Helen Van Vliet

 ISBN:

 906249-424-2

 Uitgever:

 Sjaloom

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Thema’s:

 poezen, crimineeltjes, speurtocht

 Prijs: €

 10,95

 

 

Nikkie verneemt dat een poes van de buren in het oog geschoten werd. Ze is bang dat haar poes Zorro een mogelijk volgend slachtoffer wordt. Ze wil op onderzoek maar mag niet van haar moeder. Stiekem doet ze het toch. Zorro van zijn kant gaat op onderzoek uit, samen met een bevriende kat. Hun leven komt in gevaar…

Een leuk tussendoortje zou je dit verhaal kunnen noemen. Geen spectaculaire gebeurtenissen of acties, wel een herkenbaar gegeven: de bezorgdheid van Nikkie voor haar kat. Het verloop van het verhaal is nogal voorspelbaar.
Het is wel grappig dat de kat de mensen verstaat, maar niet andersom: de mensen horen alleen maar het ‘Miauw’ van de poes, terwijl hij alles begrijpt wat de mensen zeggen. Niet realistisch maar voor het verhaal wel noodzakelijk.
De taal is eenvoudig en makkelijk te begrijpen. De verschillende personages zijn goed uitgewerkt: de bezorgde Nikkie die de verkeerde conclusies trekt, de timide Maik en de brutale Kevin en Jeremy. De poezen zijn nog het leukst van al, zij zijn bijdehand en lossen het probleem op hun manier op.
Een boekje voor kattenliefhebbers.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005