Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Zo werkt dat!

 Reeks:

 

 Auteur:

 

 Aantal blz.

 335

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-274-7907-0

 Uitgever:

 Het Spectrum

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 Duits: Mels Dees

 Leeftijd:

 + 16

 Thema’s:

 techniek

 Prijs: €

 34,95

 

 

Dit boek is opgevat als een soort technische encyclopedie, waarbij een groot aantal onderwerpen zijn ondergebracht in bijeengevoegde blokken; onder andere communicatietechniek, fotografie, voertuigtechniek, techniek in huis enz. Het boek is zo opgebouwd dat de tekstinformatie op de linkerpagina staat en de nodige illustraties op de rechterpagina. Een onderwerp kan je opzoeken in het register achteraan.

Dit boek is beslist niet voor kinderen bestemd. De gebruikte taal vraagt al een hele kennis van technische woordenschat en begrippen. Zelfs een geïnteresseerde leek zal al de nodige moeite ondervinden om de specifieke termen en uiteenzettingen te begrijpen. Dit boek kan beslist een opzoekfunctie vervullen bij studenten in de technische richtingen, al is het daar dan weer zeer uitgebreid in. Wat een geïnteresseerde leek er wel in kan terugvinden is de werking van een aantal alledaagse apparaten en voorwerpen. Maar de uiteenzetting blijft in een technische taal.
Toch is het opmerkelijk dat een aantal dingen er niet instaan. Toegegeven, alles opnemen was hoogstwaarschijnlijk ondoenbaar, maar als men bijvoorbeeld bij een computer zoekt naar een scanner (toch al een ingeburgerd apparaat) is dat niet te vinden.
Een interessant boek, maar enkel voor technisch onderlegde personen.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005