Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De zee

 Reeks:

 DADA-kunsttijdschrift

 Auteur:

 (redactie) Héliane Bernard en Mia Goes

 Aantal blz.

 50

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-5930-019-X

 Uitgever:

 Stichting Plint

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Thema’s:

 de zee

 Prijs: €

 6,22

 

 

“Er worden liedjes over gezongen, gedichten aan opgedragen en boeken over geschreven. De zee wordt gefilmd, getekend, geschilderd en gefotografeerd. De zee brengt je hoofd op hol….”

In deze Dada staat de zee centraal. Doorheen verschillende hoofdstukken komt de zee in al haar aspecten aan bod. ‘De zee en haar geschiedenis’ schetst een zee van tijd, van ruimte, van mensen en verhalen en een zee-abc. Er is een interview met de organisator van ‘de Expositie’ in de kunstacademie van Boulogne-sur-Mer en met iemand van ‘Nausicaa’, het Nationaal Centrum van de zee in Boulogne. In ‘zeeverbeelding’ wordt Edouard Manet geportretteerd en in ‘zeekunstjes’ komt de zee in kunstwerken aan bod en worden er leuke ideetjes gegeven om zelf aan de slag te gaan. De verschillende hoofdstukken zijn steeds rijkelijk geïllustreerd met diverse kunstwerken rond het centrale thema.
De stukken tekst zijn telkens erg toegankelijk geschreven, al zijn ze voor een breed publiek bedoeld (6j tot 106j!). Het is een leuk en tijdloos tijdschrift dat je van voor naar achter en van achter naar voor kan lezen, waar je gewoon lekker kan in snuisteren en dat bovendien erg inspirerend is voor vb. wie gaat strandjutten en iets met zijn vondsten wil doen…


Inge Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005