Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Hoe werken computers

 Reeks :

 

 Auteur:

 Brian Reffin-Smith, Lisa Watts

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Sean Wilkinson e.a.

 ISBN :

 90-5457-014-8

 Uitgever :

 Usborne

 uitgavejaar

 1994

 Vertaler uit…:

 Engels: Janneke Zwart

 Leeftijd :

 + 12

 Thema’s:

 computers

 Prijs: €

 6,80

 

 

De wereld van de computer is een niet zo eenvoudige wereld. Dit informatieve boek tracht die wereld uit te leggen, maar het slaagt slechts deels in dat opzet. Door de overvloed aan informatie weet je niet goed waar eerst te beginnen. Om toch nog enig overzicht te bewaren is alles opgedeeld in overzichtelijke hoofdstukken: Wat is een computer ? Welke soorten computers bestaan er ? De onderdelen van een computer. Hoe ze werken. Wat ze kunnen. Hoe ze ons dagelijks leven bepalen. Enz.
Achteraan vind je ook nog de verklaring van een aantal computertermen en een alfabetisch register.

De taal is helder en duidelijk, maar de overvloed aan tekst bederft al snel je leeshonger. Evenals de rommelige lay-out: op elk blad staan tal van tekeningen die het geheel trachten te verduidelijken. Maar een eenheid in stijl ontbreekt, waardoor ook hier de chaos opduikt.
Af en toe krijg je tips tot een verduidelijkend spel. Maar ook deze spelen verdwijnen in de massa van de vele informatie.
Kortom, een welkom boek voor wie reeds door computers gebeten is. Maar voor leken en/of nieuwkomers een te rommelig geheel.  


Eric Vanthillo


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005