Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De mol en de aapjes

 Reeks:

 Geweld? Voor geen geld!

 Auteur:

 Sylvie Girardet

 Aantal blz.

 12

 Illustrator:

 Puig Rosardo

 ISBN:

 90-77343-02-4

 Uitgever:

 Cego

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 Frans: Peter van Achteren

 Leeftijd:

 + 6

 Thema’s:

 samenleven, goede buren zijn

 Prijs: €

 4,00

 

 

Een mol graaft heel de nacht gangen en wil overdag slapen. Maar de aapjes die in de boom boven hem wonen maken overdag graag muziek. Hoe kunnen de mol en de aapjes ooit goeie buren worden? Door ruzie te maken? Door weg te gaan? Of door met elkaar te praten?

Dit kleine boekje nodigt uit om zelf na te denken over hoe dit probleem kan opgelost worden. Achteraan wordt elke voorgestelde mogelijkheid opengetrokken naar de leefwereld van het kind en wordt hij uitgenodigd na te denken over de situatie. Het boek valt met de deur in huis, het probleem wordt onmiddellijk geschetst. Dan worden er drie mogelijke verlopen gegeven.
De boekjes uit deze reeks zijn klein en ogen nogal rommelig: tekst en tekeningen staan dicht bij elkaar en wisselen mekaar in hoog tempo af.
De bedoeling van deze reeks van zes fabelachtige verhalen is om kinderen en volwassenen aan te zetten tot praten over conflicten en hoe ze daarmee kunnen omgaan. De uitgever hoopt dat ze dan inzien dat iedereen tijdens de zoektocht naar een oplossing gewoon gerespecteerd wil worden en hoopt op deze manier op een heel bescheiden manier bij te dragen tot een betere samenleving.


Inge Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005