Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De kater en het muisje

 Reeks:

 Geweld? Voor geen geld!

 Auteur:

 Sylvie Girardet

 Aantal blz.

 12

 Illustrator:

 Puig Rosardo

 ISBN:

 90-77343-06-7

 Uitgever:

 Cego

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 Frans: Peter van Achteren

 Leeftijd:

 + 6

 Thema’s:

 valse beschuldigingen

 Prijs: €

 4,00

 

 

Tijdens de siësta van de kater verdwijnt zijn stukje kaas. Wat moet hij nu doen? Iemand van diefstal beschuldigen? Eender wat beweren? Of hulp vragen om zijn stukje kaas terug te vinden?

Dit kleine boekje nodigt uit om zelf over het probleem na te denken en een oplossing te zoeken. Elke voorgestelde mogelijkheid wordt achterin het boekje opengetrokken naar de leefwereld van het kind dat wordt uitgenodigd na te denken over de situatie. Het verhaal kent drie verschillende verlopen.
De boekjes uit deze reeks zijn klein en ogen nogal rommelig: tekst en tekeningen staan dicht bij elkaar en wisselen mekaar in hoog tempo af.
De bedoeling van deze reeks van zes fabelachtige verhalen is om kinderen en volwassenen aan te zetten tot praten over conflicten en hoe ze daarmee kunnen omgaan. De uitgever hoopt dat ze dan inzien dat iedereen tijdens de zoektocht naar een oplossing gewoon gerespecteerd wil worden en hoopt op deze manier op een heel bescheiden manier bij te dragen tot een betere samenleving.


Inge Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005