Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 AVI 6 Kanjer

 Reeks:

 Kanjer

 Auteur:

 Bies van Ede

 Aantal blz.

 151

 Illustrator:

 Klaas Verplancke

 ISBN:

 90-276-7547-3

 Uitgever:

 Zwijsen

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 7

 Thema’s:

 fantasie, humor

 Prijs: €

 8,95

 

 

Deze bundel bevat drie verhalen met AVI 6-niveau.
In ‘Izaak de Geweldige’ wordt Izaak de pianostemmer gebeld voor een klusje. Bij zijn aankomst ontmoet hij Wieke die hem meer vertelt over de piano die moet gestemd worden. Of is het ‘getemd’ want de piano is wild geworden. Ze brult en valt aan en heeft zelfs al een pianostemmer ingeslikt. Er wacht Izaak een moeilijke taak.
In ‘De neuzenclub’ herstelt Erik van een neusoperatie. Hij logeert bij zijn tante en ontdekt in de buurt een rare club. Enkele kinderen proberen de grootste, lelijkste neus te krijgen en proberen allerlei middeltjes om de beste te zijn. Hun neuzen zien er dan ook afschuwelijk uit. Het lukt Erik om uit hun handen te blijven maar tijdens een pompoententoonstelling wacht hem een grote verrassing.
In ‘De nietsnutten op de Pookerberg’ wil de wethouder van Pook verandering brengen in het dorp. Daarvoor moeten twee zonderlingen die op de Pookerberg wonen en de hele dag op een bankje voor hun huis zitten, verdwijnen. De oudere mensen van het dorp raden de vernieuwingen af maar de wethouder zet door. Hij gaat zelf de berg op om met de zonderlingen te praten. Daar neemt zijn leven een verrassende wending. 

Drie vlotte verhalen die eerder verschenen als losse boekjes. Het zijn humoristische verhalen die een loopje nemen met de realiteit. Door te vertrekken van herkenbare situaties is de verrassing groter als de fantasie toeslaat. Pittige, verrassende verhalen die de fantasie stimuleren en daardoor een plezier zijn om te lezen. Het verhaal over de nietsnutten op de Pookerberg heeft zelfs een filosofisch tintje. De illustraties uit de originele boeken bleven behouden zodat elk verhaal zijn eigen sfeer meekrijgt. Een gezellige bundel vol leesplezier voor lezers met AVI 6-niveau.


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005