Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Adelaarsspel

 Reeks:

 

 Auteur:

 Anthony Horowitz

 Aantal blz.

 248

 Illustrator:

 (omslag) Stone Images/Steve Taylor

 ISBN:

 90-5016-405-6

 Uitgever:

 Facet

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 Engels: Annemarie van Ewyck

 Leeftijd:

 + 13

 Thema’s:

 thriller, spionage

 Prijs: €

 16,95

 

 

Alex Rider, ongewild spion van MI6, komt tijdens zijn vakantie bij zijn vriendin Sabina Pleasure een aanslag op het spoor. Hij vermoedt niet dat die aanslag op de vader van zijn vriendin beraamd is. Als het gebeurt, komt hij weer in die wereld van geweld, spionage en geheimen terecht. Maar deze keer wil MI6 hem niet helpen. Hij staat er heel alleen voor. Zijn zoektocht naar de waarheid achter de façade van Damian Cray – popster, weldoener en promotor van een gloednieuw spelsysteem - voert Alex naar Londen, Parijs en Amsterdam. Maar overal wordt zijn leven bedreigd. Dan valt hij in de handen van Damian Cray zelf. Die heeft zeer drastische plannen.

Net zoals bij de drie vorige avonturen van Alex bezit dit verhaal een razende vaart, vol onverwachte wendingen en spectaculaire acties. Ook in dit verhaal blijven de parallellen met James Bond overeind: het bureau, de technische snufjes, een tegenstander die naar buiten uit onberispelijk lijkt, steeds weerkerende benarde situaties voor de held, maar uiteindelijk haalt hij wel de eindstreep, wat van zijn tegenstrever niet kan gezegd worden.
Waar in dit verhaal wel iets meer aandacht aan wordt geschonken is de afkomst van Alex; en die is zeer verrassend.
Meesterverteller Horowitz weet de lezer weer te boeien vanaf de eerste bladzijde en houdt dat vol tot op het einde. Al komen er in dit verhaal enkele reeds gebruikte elementen aan bod, zoals een prachtig ogend maar gevaarlijk computerspel (net als in Bolbliksem) of Alex die door de snoodaard van dienst als proefkonijn wordt gebruikt. En niet alle acties zijn even origineel, bij sommige krijg je een déjà-vu effect: in een ander verhaal of film al eens iets gelijkaardigs gelezen of gezien. Ze passen echter perfect in dit adembenemende verhaal.
Met Adelaarsspel ben je enkele uren van de wereld; je leest het in één keer uit!


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:05 september, 2005