Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Vulkanen aan kinderen verteld

 Reeks:

 Aan kinderen verteld

 Auteur:

 Philippe Bourseiller

 Aantal blz.

 76

 Illustrator:

 (foto’s) Philippe Bourseiller

 ISBN:

 90-209-5419-9

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 (Frans) Ria De Rycke

 Leeftijd:

 + 11

 Thema’s:

 vulkanen

 Prijs: €

 13,95

 

 

Na een korte inleiding over het ontstaan van vulkanen en een uitleg over het werk van de fotograaf volgen 31 meer dan paginagrote foto’s over vulkanen van over de hele wereld. Telkens staat de plaats van de vulkaan aangegeven op een wereldkaartje en staat naast de foto uitleg over wat er op de foto te zien is, met telkens ook een kleine geschilderde illustratie.

Dit zeer verzorgd uitgegeven boek (31,5 x 25,5)met prachtige foto’s over vulkanen is een lust voor het oog. De foto’s zijn werkelijk indrukwekkend en geven de lezer/kijker een idee van de kracht van dit oncontroleerbare natuurverschijnsel.
De inleiding over het ontstaan van vulkanen valt wel wat tegen, is te moeilijk en geeft geen duidelijk beeld hoe het nu juist in zijn werk gaat; er komen ook nogal moeilijke termen in voor. Dat is wel spijtig.
Maar verder is het boek net zo opgevat en uitgewerkt als de twee vorige uit de reeks: een schitterende foto met een eenvoudige maar duidelijke tekst samen met een kleurrijke illustratie als afsluiter.
Als je informatie zoekt over vulkanen kan je terecht in andere informatieve boeken. Als je de schoonheid van de vulkanen wil leren kennen, neem je dit boek: om ze te bewonderen en je te verwonderen.
Prachtig kijkboek om regelmatig in rond te dwalen.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005