Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Mijn eerste boek over Piraten

 Reeks:

 Mijn eerste boek over…

 Auteur:

 Barnaby Harward

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-257-3672-6

 Uitgever:

 Gottmer

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 Engels: Tjalling Bos

 Leeftijd:

 + 8

 Thema’s:

 piraten

 Prijs: €

 10,75

 

 

Veertien hoofdstukjes, gespreid over telkens een dubbele pagina, geven de lezer/kijker een idee over verschillende soorten piraten, hun wapens, het leven als piraat, het leven op een piratenschip, streken waar piraten vertoefden, begraven schatten en regels tot moderne piraten. Achteraan werden een woordenlijst en register opgenomen.

Net zoals in andere delen uit deze reeks vormen de illustraties het belangrijkste op elke bladzijde. Korte eenvoudige teksten, in een grote letter, geven heel kort informatie over het onderwerp. Zinnetjes in een vettere letter gaan in op enkele details. De tekstjes staan verspreid over het blad, dikwijls in een deel van de illustratie, wat niet altijd overzichtelijk blijft.
Al wordt duidelijk gemaakt dat het leven van een piraat niet ideaal was en vol gevaren, toch blijft een ‘positief’ beeld van de piraten overeind.
De illustraties zijn actievol maar niet allemaal van dezelfde kwaliteit en nogal stereotiep: een piraat is een ruwe bonk met een boeventronie.
Het boek is geschikt voor jonge lezers en bruikbaar voor een schoolwerkje.
Wie meer informatie zoekt over piraten, kan terecht in ‘Het béste boek over Piraten’, van dezelfde uitgeverij, waaruit zelfs enkele illustraties voor dit boek zijn overgenomen.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005