Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Artemis Fowl: De eeuwige code

 Reeks:

 Artemis Fowl

 Auteur:

 Eoin Colfer

 Aantal blz.

 263

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-02-21371-9

 Uitgever:

 Standaard Uitgeverij

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 Engels: Mireille Vroege

 Leeftijd:

 + 11

 Thema’s:

 magie, elfen, avontuur, misdaad

 Prijs: €

 16,95

 

 

Bij een uit de hand gelopen en mislukte transactie wordt Butler, Artemis’ bodyguard, dodelijk gewond. Artemis roept de hulp in van de elfen. Die staan echter niet te springen om Artemis te helpen. Toch zullen ze noodgedwongen met Artemis aan de slag gaan om Butler te redden en de gestolen technologie terug te halen bij de snode zakenman Jon Spiro in Chicago. Maar de elfen stellen een zeer drastische voorwaarde aan Artemis.

Dit boek is het derde deel van de Artemis Fowl serie. Om het verhaal goed te begrijpen is het wel noodzakelijk de twee vorige delen te lezen. Laat dat geen beletsel zijn, de vorige verhalen lezen als een trein en zo ook dit verhaal. Het begint bijzonder spectaculair en dramatisch. Toch is er een verschil met de vorige delen. Er zitten enkele ‘rustpunten’ in dit verhaal. Uittreksels uit Artemis’ dagboeken waarin hij zijn houding met zijn teruggevonden vader onder woorden brengt. Ook zit er een stuk tussen dat een nieuw personage moet introduceren en dat niet tot het eigenlijke verhaal behoort, wat toch enigszins afleidend werkt. De vertrouwde personages blijven even sterk, levensecht en herkenbaar getypeerd als in de vorige delen.
Een sterk avontuurlijk verhaal dat je aan je boek kluistert vanaf de eerste bladzijde; het verhaal leest bijzonder vlot, de beschrijvingen prikkelen de fantasie en de dialogen zijn gevat en dikwijls grappig.
De vorige delen hebben hun waarde als intelligente ontspanningslectuur reeds bewezen en dat doet dit verhaal eveneens.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005