Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het zevende geitje

 Reeks:

 

 Auteur:

 Jan Maillard

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Geert Verscheure

 ISBN:

 90-45-90022-X

 Uitgever :

 Standaard

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Thema’s:

 sprookjes

 Prijs: €

 13,95

 

 

Willy, de Grote Boze Wolf, loopt hongerig door het bos. Met een gemene list probeert hij de drie biggetjes en twee konijntjes te strikken. Maar dan komt Konijn Superharry! Thuis krijgt hij een superidee ingefluisterd door zijn fan Peter. Vermomd als konijn probeert hij opnieuw van de konijntjes buit te maken. De konijnen trappen er niet in. Huilend stapt de Wolf weer naar huis toe. Zo botst hij op het zevende geitje dat verdwaald is in het bos. Watertandend wil Wolf Zeventje helpen, er zitten thuis immers nog zes van die lekkernijen…

Dit boek is gebaseerd op de bekende televisiereeks “De Grote Boze Wolf Show.”
Voor fans van dit programma kan dit boek een toemaatje betekenen. Maar ook zonder kennis van het programma vind je je gade in dit boek. Een verhaal waar verschillende sprookjesfiguren in vermengd zijn, wat dolkomische verwikkelingen met zich meebrengt.
Door de grote spanning, nonsens en avontuur in dit verhaal en door de vele dialogen die er in voorkomen, leent het boek zich uitstekend om expressief voor te lezen. Geen literaire hoogstaander maar een verhaal waar je makkelijk als tussendoortje van kan snoepen.


Marijke Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005