Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Pol en de kans van zijn leven

 Reeks:

 Pol en Lot

 Auteur:

 Selma Noort

 Aantal blz.

 138

 Illustrator:

 Marja Meijer

 ISBN:

 90-258-4142-2

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Thema’s:

 vrienden, stadswijk, zangcarrière, gezin

 Prijs: €

 13,95

 

 

Pol en zijn vrienden aan de stadspoort helpen een beroemde zanger, Lorenzo Romeo. Die ontdekt dat Pol prachtig kan zingen. Al houdt Lorenzo absoluut niet van kinderen; zijn agent ziet in Pol een uitstekende promotie voor de carrière van Lorenzo. Maar wil Pol wel wat men met hem van plan is? En hoe moet het dan met zijn moeder en zijn vrienden bij de stadspoort?

Dit is al het derde boek over Pol en Lot, zijn moeder. Als je de vorige delen niet hebt gelezen, ken je waarschijnlijk ook niet alle vrienden van Pol. Maar dat komt stilaan wel, want het verhaal verloopt heel langzaam. Er is bijna geen sprake van enige spanningsboog. Zelfs niet als Lorenzo Pol meeneemt, eigenlijk ontvoert, en hem ergens over de grens in Duitsland uit zijn wagen laat gaan. Zelfs dan blijft Pol de kalmte zelf en komt op eigen houtje terug naar huis, zonder zich druk te maken of bang te zijn of wat dan ook. Hij denkt daarna alleen heel lang na vooraleer hij nog eens wil zingen. Het is niet duidelijk waarom hij blijft piekeren zonder daar met zijn moeder of vrienden over te praten.
Wel zijn alle personages uit het verhaal mensen van vlees en bloed. Je zou ze zo kunnen tegenkomen in een rustig stadje, want rustig is het er wel. Iedereen kent iedereen. Je krijgt zelfs de indruk dat er buiten de personages van het verhaal bijna niemand in de stad woont, zo rustig is het op het plein aan de stadspoort.
Toch blijft het wat vaag waarom de zanger Lorenzo leugens over zijn eigen verleden en ouders de wereld instuurt. En waarom hij zijn eigen ouders weigert te herkennen komt niet ook geloofwaardig over.
Een klein, rustig voortkabbelend verhaal over mensen van om de hoek.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005