Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Weerwolvenbos

 Reeks:

 Dolfje Weerwolfje

 Auteur:

 Paul van Loon

 Aantal blz.

 167

 Illustrator:

 Hugo van Look

 ISBN:

 90-258-4167-8

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Thema’s:

 weerwolven, milieu

 Prijs: €

 13,95

 

 

Toevallig ontdekt Dolfje dat het (Weer)Wolvenbos in gevaar is. Twee zakenmannen willen stiekem de bomen omhakken zonder vergunning. Dolfje schakelt zijn klasgenoten in voor een protestactie en gaat zelf ook op onderzoek. Samen met zijn neef schiet hij in actie als Opa Weerwolf gewond raakt. Maar de zakenmannen zijn niet te onderschatten. Kan Dolfje het bos redden?

Opnieuw een spannend avontuur van Dolfje Weerwolfje. Zijn stiefvader die zo graag anders doet dan anderen en zijn hulpvaardige stiefbroer Timmie staan weer klaar om Dolfje uit de problemen te helpen. Opa Weerwolf en neef Leo spelen ook een belangrijke rol. Maar alles draait om Dolfje, die dankzij zijn weerwolfgave contact krijgt met de geesten van zijn voorouders.
Een vlotte stijl en een overzichtelijke lay-out zorgen voor aangenaam leesplezier. Het verhaal wordt erg spannend, vooral als je de verschillende partijen door elkaar begint te volgen. Die verhaalsprongen maken het voor moeilijke lezers te ingewikkeld, maar de meeste kinderen zullen met rode oortjes zo snel mogelijk doorlezen. Een voorspelbaar einde met een klein mysterieus element zorgt voor een passend slot.
De grijsgetinte illustraties zijn vertrouwd en passen bij de sfeer van het verhaal.


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005