Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Piratenbloed

 Reeks:

 

 Auteur:

 Annejoke Smids

 Aantal blz.

 319

 Illustrator:

 (omslag) John Rabou

 ISBN:

 90-216-1616-5

 Uitgever:

 Ploegsma

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 11

 Thema’s:

 piraten, avontuur

 Prijs: €

 15,95

 

 

Bij de eerste zeereis van Sebastiaan vergaat het koopvaardijschip waarop hij meevaart. Hij wordt gered door …piraten. Zijn leven verandert helemaal nu hij bij de piraten leeft. Hij wil er eigenlijk niets mee te maken hebben, maar heeft geen keus. Toch wil hij vermijden dat hij bloed aan zijn handen krijgt. Dat breekt hem na een tijd zuur op en hij moet een onmogelijke opdracht uitvoeren om zijn onschuld te bewijzen.

De schrijfster heeft blijkbaar grondig onderzoek gedaan naar het leven van piraten in de 17de eeuw. Je krijgt als lezer heel wat informatie mee. Dat gebeurt zonder het verhaal te storen of te vertragen. Het verhoogt de geloofwaardigheid van het verhaal. Het verhaal verloopt heel realistisch; tot op het moment dat Sebastiaan op het spookschip ‘De Vliegende Hollander’ terecht komt. Daar gaat de fantasie op de loop met de realiteit en eigenlijk doet dat wel afbreuk aan dit knappe verhaal.
Het verhaal leest heel vlot, heeft een behoorlijke vaart en bezit de nodige spanning om de lezer moeiteloos te blijven boeien.
Alle personages komen levensecht over en de acties en beschrijvingen zijn heel levendig en beeldend.
Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek, eens je begint te lezen ben je vertrokken op de zeereis en avonturen van Sebastiaan en leg je het boek pas weg als je de laatste bladzijde hebt omgeslagen.
Een aanrader voor avonturiers!


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005