Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Heksen en tovenaars

 Reeks:

 Ooggetuigen

 Auteur:

 Douglas Hill

 Aantal blz.

 62

 Illustrator:

 Ann Cannings

 ISBN:

 90-7690-032-9

 Uitgever :

 Standaard

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 Engels; Pieter Janssens

 Leeftijd:

 + 9

 Thema’s:

 heksen, tovenaars

 Prijs: €

 13,75

 

 

Jij bent een heks! De brandstapel op! Dat was vroeger zo. Mensen die iets vreemder deden dan anderen, met kruiden bezig waren en drankjes “brouwden” werden als heks of tovenaar bestempeld. Nu heb je nog wel kruidenvrouwtjes maar de brandstapel is gelukkig afgeschaft. En hoe zit dat nu met zwarte katten in je buurt? En vleermuizen en spinnen? Kon je een heks of tovenaar aan de klederdracht herkennen? Wat is magie? Waarvoor dient een talisman? Op deze vragen en nog veel meer vind je antwoord in dit boek over heksen en tovenaars!

De reeks Ooggetuigen is knap van vorm, fotomateriaal en inhoud. Deze uitgave is weerom een pareltje voor hen die dol zijn op weetjes: leergierige kinderen, meesters en leerlingen in de toverkunst!
Prachtige duidelijke foto’s, schetsen, tekeningen en afbeeldingen brengen je dichter bij de magische toverwereld! De combinatie daarvan met de tal van kleine weetjes die je blad na blad terugvindt, maken dit boek zo interessant! Achteraan heb je nog enkele lege bladzijden om eigen notities te nemen over het onderwerp.
Een aanrader!


Marijke Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005