Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Aaien op eigen risico

 Reeks:

 De ON-dierentuin

 Auteur:

 Tais Teng

 Aantal blz.

 99

 Illustrator:

 Harmen van Straaten

 ISBN:

 90-258-4080-9

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Thema’s:

 fantasiedieren, avontuur

 Prijs: €

 12,95

 

 

In de geheime ON-dierentuin zitten een heleboel ondieren; erg gegeerd door louche dierenverzamelaars. Als Vincent en zijn zus Ingrid erachter komen dat iemand de ochtendgaal wil roven, proberen ze hem te vangen en zo te redden. Maar dat loopt niet van een leien dakje, want Hugeir, de waaktrol, laat niet zomaar iedereen binnen. Als de ochtendgaal dan toch verdwijnt, gebeuren er zeer vreemde dingen.

De auteur heeft er een knotsgek, fantasievol verhaal van gemaakt, met erg vreemde dieren, een pratende trol en een ochtendgaal die nog veel merkwaardiger dingen kan.
Het verhaal leest vlot, maar blijft wat dobberen: niet echt spannend of echt grappig, alleen gek. Terwijl de kinderen en de andere personen uit het verhaal het wel serieus nemen.
Misschien werd er in het eerste deel al uitgebreider op de personages en de ON-dierentuin ingegaan, maar dat weet je niet als je dat eerste deel niet gelezen hebt, wat wel voor wat onduidelijkheid kan zorgen in het begin.
Het blijft een luchtig verhaal dat je enkele uren leesplezier bezorgt, maar niet meer. De titel slaat ook meer op de ON-dierentuin, dan op het verhaal zelf.
Origineel is het alleszins en een volgende aflevering is niet denkbeeldig.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005