$Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Is zoenen ook seks?

 Reeks:

 Vragen van en voor kinderen

 Auteur:

 Dirk Musschoot

 Aantal blz.

 45

 Illustrator:

 Caroline Hees

 ISBN:

 90-5954-012-3

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 seks, seksualiteit

 Prijs: €

 14,95

 

 

Dit is een boek vol vragen van en voor kinderen over seks. De meest uiteenlopende aspecten komen aan bod want er valt heel wat te vertellen over seks.
Het boek begint met de overeenkomsten en de verschillen te verwoorden tussen jongens en meisjes. Daarna wordt ‘het juiste woord’ gezocht om alles te benoemen: van vagina en penis tot spleet en pik. Ook over borsten, schaamhaar, beugels en masturberen krijgen heel wat vragen een antwoord.
Per dubbele bladzijde werden vragen rond eenzelfde onderwerp verzameld. Na een korte inleiding volgen de vragen met een uitgebreid en overzichtelijk antwoord. Rechts bovenaan in een kadertje krijg je nog extra informatie: over maandverband, AIDS, geslachtsziekten of transseksuelen. De vragen lijken soms grappig maar toch zijn het meestal vragen waar je geen duidelijk antwoord op kan geven. In dit boek wordt in een duidelijke en begrijpbare taal komaf gemaakt met een hoop onduidelijkheden en fabeltjes. Elke jongere kan hier iets uit leren, en zo een hoop onzekerheden kwijtspelen.
Een boeiend en vlot geschreven informatief boek dat iedere jongere zou moeten lezen.


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005