Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het geheim van het kasteel

 Reeks:

 Geheim

 Auteur:

 Chris Bos

 Aantal blz.

 90

 Illustrator:

 Saskia Halfmouw

 ISBN:

 90-258-4082-5

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Thema’s:

 geheim, kasteel, avontuur

 Prijs: €

 11,95

 

 

Vier kinderen vormen een clubje van geheimagenten. Ze begraven hun geheim in een kistje. Maar bij dat graafwerk stuiten ze op een grote steen. Daaronder ligt een onderaardse kelder van een reeds lang verdwenen kasteel. De kinderen gaan op onderzoek, maar dan stort de ingang in. Het wordt pikdonker! Hoe geraken ze hier uit en wat is dat met die schatkaart die Jasper bij de buren ‘vond’?

Een eenvoudig, rechtlijnig, wensvervullend verhaal over vier kinderen die een schat vinden in een oude kasteelkelder. De kinderen zijn herkenbaar beschreven: Bo die de baas wil spelen over de anderen en chagrijnig doet tegen Carmen, die later bij hun clubje komt, maar algauw het voortouw neemt; Jordi die graag stoer doet, maar een klein hartje heeft en Jasper die denkt dat zijn buurvrouw hem een dief zal vinden. Voorspelbaar is wel dat de vader van Jasper en Bo, die alleen voor de kinderen zorgt, verliefd wordt op de moeder van Carmen, ook alleen en hun nieuwe buurvrouw.
Hier en daar zit er wel een ongerijmdheid in het verhaal, maar dat zijn kleinigheden. Het geheel is een kort, makkelijk leesbaar, avonturenverhaal dat jonge lezers wel kan boeien.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005