Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

Titel:

 Welterusten, Bink

 Reeks :

 

 Auteur:

 Koos Meinderts

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Annette Fienieg

 ISBN :

 90-216-1985-7

 Uitgever :

  Ploegsma

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd :

 + 5

 Thema’s:

 vriendschap, slapen

 Prijs: €

 10,00

 

 

Bink, een zachtaardige kat, is moe en wil gaan slapen. Maar de angst om nooit meer te ontwaken belet hem dat. Hij vecht tegen zijn slaap en onderneemt tal van pogingen om wakker te blijven. Tot hij bij het huis van Moes, een muis, aankomt en door het raam ziet dat zijn beste vriendin ligt te slapen alsof er niets aan de hand is. Hij maakt haar wakker, wat Moes niet zo bevalt. Maar door het ontdekken van elkaars complementaire karaktereigenschappen (Moes raakt moeilijk in slaap) kunnen zij elkaar helpen en is samen slapen de beste remedie.

Een origineel verhaal, herkenbaar en met de nodige stof tot reflectie.
De opbouw is wat braafjes chronologisch en neigt naar het voorspelbare, maar de fijne humor, en nog meer de warme emotionele ondertoon, compenseren dit rijkelijk.
De tekst is eenvoudig en is zowel geschikt voor lezers die net hun ‘eerste lezertjesboekjes’ ontgroeid zijn als om gezellig voor te lezen.
De prenten sluiten nauw aan bij de realiteit en missen daardoor lef en originaliteit. Maar de illustrator slaagt er goed in om tal van details en nevenverhaaltjes toe te voegen aan het hoofdverhaal, wat leidt tot leuke verrassingen die je zelf ontdekt. Zoals bv. het nevenverhaal van de beide knuffels die ook een stevige vriendschapsband hebben en onopvallend aanwezig zijn.
Een hartverwarmend verhaal, net voor het slapen gaan.


Eric Vanthillo

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005