Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De zee aan kinderen verteld

 Reeks:

 

 Auteur:

 Philip Plisson

 Aantal blz.

 79

 Illustrator:

 Emmanuel Cerisier

 ISBN:

 90-209-5151-3

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 Frans: Pieter Janssens

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 zee, zeeleven, fotoboek

 Prijs: €

 13,95

 

 

Fotoboek in groot formaat (31,5 x 25,5cm) over de zee, het zeeleven en het zeelandschap. Deze foto’s worden telkens begeleid door een tekst over het onderwerp, met een kleine illustratie als afsluiter. Vooraan in het boek vertelt de kleinzoon wat het werk is van zijn opa en hoe die te werk gaat.

Heel verzorgde uitgave met prachtige foto’s over een brede waaier van onderwerpen die verwant zijn met de zee; vissers, vuurtorenwachters, de wind, transport, pleziervaart, havens, vervuiling enz. De foto’s zijn eigenlijk maar de aanleiding voor de informatieve tekst ernaast. Deze tekst is vrij makkelijk te lezen, op een enkel wat moeilijker woord na, en geeft op een eenvoudige manier toch heel wat informatie mee.
Foto’s en tekst samen vormen een waar eerbetoon aan de zee. Fotograaf en schrijver willen hun bewondering en waardering voor de zee aan de lezer/kijker overbrengen en meteen hun afkeer voor de verwaarlozing en vervuiling van de zee duidelijk maken.
Een boeiend kijk- en leesboek over de zee, dat op het ritme van de zee en als de getijden kan gelezen worden: kijken en lezen, wegleggen, terug kijken en lezen, wegleggen en weer terug en terug en terug en terug.


Pol Van Damme

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005