Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Een pruik en paarse lippen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Do van Ranst

 Aantal blz.

 74

 Illustrator:

 (omslag) Leo Timmers

 ISBN:

 90-5908-056-4

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 vriendinnen, toneel, verliefdheid

 Prijs: €

 12,25

 

 

Dina wordt door een belangrijke dame van de plaatselijke toneelgroep gevraagd om een rol te spelen in haar volgend stuk. Dina is dolblij en wil het iedereen vertellen. Maar mama heeft het druk met haar nieuwe hobby, zus zit met haar hoofd bij het toneel en heeft liefdesproblemen, haar vriendin Marlowies is op reis en blijkt bij haar terugkomst andere dingen aan haar hoofd te hebben. Dina kan haar gedachten alleen kwijt in haar dagboek. Maar dan is er Senne; die speelt ook mee in het stuk en Dina droomt van een rol met hem in Belle en het Beest.

Een vlot en fijn verhaal over een jong meisje met haar dromen en gevoelens en daarom ook een echt meisjesboek. Bij hen zullen de verschillende personages levensecht overkomen. Zij begrijpen wat zulke meisjes bezighoudt en wat zij belangrijk vinden. Jongens zullen minder snel herkenning vinden in dit verhaal.
De auteur gebruikt een makkelijk en vlot leesbare taal en legt de personages realistische gedachten en woorden in de mond. Alleen spreekt of denkt Dina steevast over ‘zus’ als ze het over haar zus heeft, ze noemt die nooit bij naam. Een reden is daar niet voor, maar het komt toch een beetje vreemd over.
Leuk verhaal om enkele uurtjes bij weg te dromen.


Pol Van Damme

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005