Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De regels van Floor

 Reeks:

 

 Auteur:

 Marjon Hoffman

 Aantal blz.

 92

 Illustrator:

 Georgien Overwater

 ISBN:

 90-216-1855-9

 Uitgever :

 Ploegsma

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 7

 Thema’s:

 stout zijn, opvoeden, regels

 Prijs: €

 12,50

 

 

Regel 1: Alle kinderen mogen zelf regels maken. Regel 2: Je broer mag nooit barbiejurkjes met spijkers aan de deur maken.
Zo stelt Floor wel 14 regels op. Over wat je mag en niet. Wat moet en wat niet. Wat zij vindt dat kan en wat niet. Aan elke regel hangt een verhaal vast. Iets wat ze zelf beleefd heeft…

De keuze van dit hoofdpersonage Floor is leuk. Een eigenzinnig meisje die regels opstelt en daarbij een verhaal vertelt. In feite zijn het 13 losstaande gebeurtenissen die humor en fantasie bevatten. 13 luchtige leuke verhaaltjes. Om van te genieten.
Behalve het genot dat je kan beleven bij het lezen van dit boek, nodigt het verhaal ook uit om zelf regels bij te verzinnen. Zo zie je maar dat je bij elk verhaal regels kan verzinnen die op hun beurt ook telkens kunnen verbroken worden.
De zwart/wit illustraties zijn klein en vlot getekend. Ze staan tussen het verhaal en vormen een geheel met de tekst. Ze vullen aan of geven de humor uit de tekst nog eens in beeld weer. Een leuk boek dat vele kinderen zal aanspreken!


Marijke Umans

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005