Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Liselotje en het paasfeest

 Reeks:

 Liselotje

 Auteur:

 Marianne Busser, Ron Schröder

 Aantal blz.

 24

 Illustrator:

 Dagmar Stam

 ISBN:

 90-269-9565-2

 Uitgever:

 Van Holkema & Warendorf

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 3

 Thema’s:

 Pasen

 Prijs: €

 7,99

 

Liselotje is een meisje
en ze woont in een paleisje
in een land hier ver vandaan
waar heel veel paleisjes staan

Zo beginnen alle boekjes over de pittige prinses Liselotje en haar te gekke papa de koning. Mama koningin leidt alles in juiste banen maar de koning reageert telkens als een kleuter. In dit verhaal gaan Liselotje en haar papa de koning eieren halen bij de boer. Ze mogen ze zelf rapen bij de kippen en de koning probeert met de eieren te jongleren, wat grandioos mislukt. Als ze thuiskomen mogen ze de eitjes koken en daarna schilderen. Ondertussen vertelt de koningin een paasverhaal. Liselotje krijgt een hazenpak om eitjes te verstoppen en de koning is jaloers, hij wil ook een hazenpak. Hij gaat boos naar boven en maakt zelf een pak. Hij knutselt een masker en trekt zijn bruine pyjama aan. De koningin en Liselotje vinden het schitterend en zo gaan ze stiekem eitjes leggen.

Een fris en vrolijk verhaal, vlot verteld en op rijm. Prettig om voor te lezen, na een poosje zeggen kleuters zelf de tekst mee. De personages zijn prettig, Liselotje is een slimme, wijze kleuter en de koning gedraagt zich eerder als een enthousiaste kleuter dan als een volwassene. En mama houdt de touwtjes in handen. Luisterende kleuters zullen zich vooral herkennen in het gedrag van de koning.
De illustraties zijn kleurrijk en sfeervol. Het is wel een heel andere Liselotje dan in de oorspronkelijk (zwart-wit) versie, maar ze blijft even guitig.
Kijk-en voorleesplezier gegarandeerd.


Mik Ghys

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005