Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Dozen en co

 Reeks:

 Basistechnieken

 Auteur:

 Véronique Guillaume

 Aantal blz.

 31

 Illustrator:

 Véronique Guillaume

 ISBN:

 90-303-1823-6

 Uitgever:

 Casterman

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 Frans

 Leeftijd:

 + 5

 Thema’s:

 knutselen

 Prijs: €

 6,50

 

 

Het is onvoorstelbaar hoeveel verpakkingen je thuis bij elkaar krijgt met je gewone boodschappen. Al die verpakkingen kunnen voor heel wat knutselplezier zorgen. Plastic flessen, schoendozen, yoghurtpotjes, kleine waterflesjes en een zakdoekjesdoos vormen het basismateriaal voor de knutselwerken in dit boekje. Aangevuld met papier, karton en andere materialen die je gewoon in huis hebt kan je, als je zin krijgt, onmiddellijk aan de slag. Elk werkstuk wordt beschreven over twee pagina’s, zodat je het boek rustig open kan laten liggen terwijl je werkt. Bovenaan worden alle benodigdheden opgesomd, dan kan je alles klaarleggen vooraleer je begint. En dan volgt de beschrijving, stap voor stap, met duidelijke tekst en herkenbare tekeningen. Een foto van het eindresultaat toont wat je zou moeten bereiken.
Door de eenvoud van de gebruikte technieken is het getoonde resultaat voor jonge knutselaars ook echt haalbaar. Dat is dan ook de sterkte van deze reeks knutselboekjes: duidelijke uitleg en haalbare resultaten. Zo heeft elke knutselaar nadien nog zin om iets anders te proberen.
Bovenaan elke rechterbladzijde wordt nog vermeld hoe lang het knutselproces duurt, of het heel eenvoudig, eenvoudig of minder eenvoudig is en welke ontwikkelingsaspecten er worden aangesproken: motoriek, ruimtebesef, evenwicht of creativiteit. De ideeën spreken jong en oud aan, en kunnen zowel thuis als op school vlot toegepast worden.


Mik Ghys

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005