Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De schemerjagers

 Reeks:

 De wereld van Darren
 Shan

 Auteur:

 Darren Shan

 Aantal blz.

 192

 Illustrator:

 (omslag) Tim Byrne

 ISBN:

 90-261-1902-X

 Uitgever:

 Piramide

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 Engels: Lucien Duzee

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 vampiers

 Prijs: €

 9,98

 

 

In dit zevende deel van ‘De wereld van Darren Shan’ moet Darren, die inmiddels als vampiersprins al heel wat bijgeleerd heeft, weer op stap. De mysterieuze meneer Tiny verschijnt in de Vampiersberg en onthult dat de machtige Heer der Vampanezen die de vampiers wil uitroeien, toch nog te verslaan is. In het komende jaar zal hij drie keer het pad kruisen van drie vampierjagers. Drie keer zal hij aan hun genade overgeleverd zijn. Als ze hem dan kunnen doden, zijn de vampiers gered. Darren en meneer Crepsley worden aangeduid als jager, en Darren beseft dat zijn veilige leven in de Vampiersberg ten einde is. Hij is blij weer buiten te kunnen komen, maar de opdracht is zwaar. Onderweg ontmoeten ze hun medejager en samen begeven ze zich op pad, op zoek naar de Heer der Vampanezen.

Opnieuw een spannend vervolg op de andere avonturen van Darren Shan. Moeiteloos slaagt de auteur erin de vampierwereld op te bouwen naast onze gewone wereld. Ook de vampiers worstelen met heel wat gevoelens en die bepalen zelfs grondig het verhaalverloop. De eerste ontmoeting met de Heer der Vampanezen wordt een complete mislukking, maar tegelijk leren de drie jagers heel wat bij over elkaar en over hun houding tijdens deze jacht. De avonturen van Darren worden telkens over drie boeken gespreid, zodat dit zevende deel het begin is van een nieuwe cyclus. Een avontuur vol dreiging, want als deze opdracht mislukt is het gedaan met de vampiers.
Een vlotte taal en spannende gebeurtenissen sleuren je mee doorheen dit boek. De personages zijn bekend, zodat alleen nieuwelingen nog voor heel wat verrassingen kunnen zorgen. Alhoewel...
Een reeks die je in haar ban houdt, zonder griezeleffecten maar met een hoge dosis avontuur, actie en spanning.


Mik Ghys

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005