Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Galgenaas

 Reeks:

 

 Auteur:

 Luc Hanegreefs

 Aantal blz.

 252

 Illustrator:

 (omslag) Mulder van Meurs

 ISBN:

 90-76-90092-2

 Uitgever:

 Standaard

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 avontuur, griezelen, humor

 Prijs: €

 14,95

 

 

Bram gaat op zoek naar zijn vader. Die blijkt te zijn ontvoerd. De baron en zijn zoon gedragen zich vreemd. Een vreemd gezelschap graaft een heleboel geraamtes op achter het kerkhof. Een duister heerschap heeft het op geld en macht gemunt. De zoektocht van Bram en zijn vrienden is niet zonder gevaar. En de politie komt zoals steeds te laat.

Als je de twee vorige boeken over Bram en de vampiers (‘Vreemde Blikken’ en ‘Het Bloedbad’) niet hebt gelezen, heb je wel enige moeite om in het verhaal thuis te geraken. Er wordt dikwijls verwezen naar gebeurtenissen die zich in de vorige verhalen hebben afgespeeld of naar personages die op een bepaalde manier handelen, waardoor je in het begin van het verhaal wel wat verloren bent. Eens je echter mee op dreef bent, wordt het een heerlijk grappig, spannend en avontuurlijk verhaal, waarbij de auteur knipoogjes geeft naar bepaalde personen en plaatsen uit het echte leven hier in Vlaanderen (het is dan wel de vraag of jonge lezers die zullen herkennen). De politie wordt wel heel erg in zijn hemd gezet, maar het blijft binnen de perken.
Het verhaal leest heel vlot, zonder moeilijk taalgebruik. Eens je mee bent met het verhaal, lees je het in één keer verder uit: ongecompliceerd, spannend, grappig (weinig griezelig, maar dat geeft niet).
Begin met ‘Vreemde Blikken’ en je bent vertrokken voor een hele tijd zalig ontspannende lectuur.


Pol Van Damme

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005