Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

Titel:

 Willem is verdrietig

 Reeks :

 Avontuur voor peuter en kleuter

 Auteur:

 Gitte Spee

 Aantal blz.

 28

 Illustrator:

 Gitte Spee

 ISBN :

 90-276-4854-9

 Uitgever :

 Zwijsen

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd :

 + 4

 Thema’s:

 dieren, jezelf aanvaarden, talenten

 Prijs: €

 4,50

 

Dit prentenboek over Willem, de trieste beer, verscheen eerder in 1995 en werd nu heruitgegeven in de goedkopere maar kwaliteitsvolle reeks ‘Avontuur voor peuter en kleuter’.
Op een ochtend is beer Willem triest. Hij heeft gedroomd over zijn vrienden die zoveel meer kunnen dan hij en in de spiegel vindt hij zichzelf alleen maar dik en lelijk. Hij besluit zich op te sluiten om niemand onder ogen te moeten komen. En als hij naar buiten moet om iets te eten, vermomt hij zich. Maar als Ko en Nina, zijn beste konijnenvrienden hem ontmaskeren, gaan ze hem helpen. Ze leren hem kunstjes op een bal, want daar is hij goed in. Eerst wil dit niet zo vlotten, maar als ze later een circusvoorstelling organiseren voor alle dieren, is Willem dé grote ster.

Dit herkenbare verhaal wordt, op een gevoelige manier, vlot verteld met een eenvoudige maar gevarieerde woordenschat. Leuk om voor te lezen!
Het karakter van Willem en de vriendschap met Ko en Nina zijn goed uitgewerkt en vele kinderen zullen er zich moeiteloos in herkennen.
De zachtgekleurde prenten versterken dit nog. Ze beperken zich tot de essentie en geven goed de aanwezige sfeer weer. Door een rijk scala van getekende emoties spreken zij tot ieders verbeelding.
Een warm verhaal om gezellig samen voor te lezen en samen van te genieten.


Eric Vanthillo

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005