Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

Titel:

 Hoe werkt mijn lichaam

 Reeks :

 

 Auteur:

 Melanie Whittington

 Aantal blz.

 12

 Illustrator:

 Andrea Pinnington

 ISBN :

 90-00-03479-5

 Uitgever :

 Piccolo

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 Engels: Henny Kroonenberg

 Leeftijd :

 + 4

 Thema’s:

 anatomie, lichaam

 Prijs: €

 15,00

 

In dit stevige kartonboek met vele kleine aangehechte attributen (flapjes, boekjes, spiegeltjes, envelopjes met geurkaartjes, …) worden de meest essentiële zaken van het menselijk lichaam verduidelijkt op een interactieve manier voor kleine, nieuwsgierige dreumesen. Groeien, uiterlijke verschillen, botten, spieren, organen, vertering, hart en bloed, longen en ademen, zintuigen, enz., alles komt hierin aan bod op een heldere en vooral speelse wijze, netjes geordend in overzichtelijke delen.
Zo vind je bv. bij ‘vingerafdrukken’ een klein boekje om zelf je vingerafdrukken in achter te laten.
Of om te illustreren waar je lichaam de nodige brandstof vandaan haalt om te groeien, wordt je gevraagd om een appel te eten en zo volg je het proces van de hap tot het toilet.
Bij het deel over de zintuigen kan de pret helemaal niet meer op: kras- en geurkaartjes om te raden, een bolle spiegel die je zicht misvormt, een stukje pels om te voelen, en nog vele andere doe-opdrachten.


Dit alles, en nog veel meer, maakt van dit boek een leerrijk speelboek met als centraal motto: ‘leren door ervaring’.
De tekst is eenvoudig, helder en zowel beschrijvend als uitnodigend. Je vindt hem tussen de vele foto’s door of op de achterkant van de vele flapjes.
De lay-out is verzorgd en uitgekiend: flitsend, kleurrijk, verrassend en toch mooi geordend.
De vele foto’s, afwisselend op een witte of kleurrijke achtergrond, zijn hedendaags, beweeglijk en bewust multicultureel. Zodoende sluiten zij perfect aan bij hoe kinderen de wereld van nu ervaren.


Eric Vanthillo

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005