Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het Screamteam

 Reeks:

 

 Auteur:

 Marc Legendre

 Aantal blz.

 133

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-443-0614-6

 Uitgever:

 The House of Books

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Thema’s:

 jongerenclubje, avontuur

 Prijs: €

 13,00

 

De jongens Chip en Pit en het meisje Joyce richten een spokenjagersclubje op: het Screamteam. Er gebeurt niet veel, maar als ze op een dag een pak geld vinden in een kelder zijn ze rijk en geven geld met hopen uit. Maar ze hebben buiten de waard gerekend, onder de vorm van een gangster die zijn geld terug wil. Het Screamteam zit tot over zijn oren in de ‘shit’.

De achterflap vermeldt dat Legendre met dit boek een eigenzinnige jeugdroman geschreven heeft die net iets anders is dan de andere. Dat is wel het minste wat je ervan kan zeggen. Voornamelijk geschreven voor jongeren die ‘cool’ zijn en zeker niet ‘dempig’; die graag een ‘coke crashen’ en andere hedendaagse woordenschat spuien als: frusties, bozo, losers, blond kijken, frusten, de druif (= een meisje), een blondo, een bull met een surfplank enz.
Je mag dit verhaal ook zeker niet realistisch willen lezen, want dan erger je je megablauw. Ook geen dieperliggende bedoelingen, uitdieping van karakters of verschillende verhaallijnen zijn hier aan de orde. Gewoon een knotsgek, haast surrealistisch verhaal met een erg trendy woordgebruik voor jonge tieners.


Pol Van Damme

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005